Algemene voorwaarden

Artikel 0 – Over deze algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst tussen bewaargever en bewaarnemer beschreven op pagina 1 van dit document.

Artikel 1 – De overeenkomst

Bewaargever en bewaarnemer zijn overeengekomen dat de bewaarnemer zich tegenover de bewaargever verbindt om, tegen betaling, het in de overeenkomst omschreven object te bewaren in de omschreven stalling en dit object na afloop van de overeengekomen periode van bewaarneming terug te geven in de staat waarin de bewaarnemer dit ontving, behoudens normale achteruitgang wegens slijtage en stilstand en aan bewaargever te wijten achteruitgang.

Artikel 2 – Wat zijn de rechten en verplichtingen van bewaargever?

2.1 – Voordat bewaarnemer het stallingsobject in bewaring aanvaardt dient bewaargever de volgende zaken uit en van het object te hebben verwijderd en verwijderd te houden: (brand)gevaarlijke, schadelijke, explosieve, verontreinigde, illegale stoffen en/of zaken, waaronder gasflessen, zelf ontbrandende producten, bederfelijke waren en accu`s.

2.2 – Bij het ophalen en/of wegbrengen van het object naar de stalling dient de bewaargever, ofwel een bevoegd persoon, zich te kunnen legitimeren middels een geldig legitimatiebewijs.
Zonder legitimatiebewijs wordt het object niet in bewaring aanvaardt of vrijgegeven.

2.3 – De stalling van het object geschiedt geheel op eigen risico van de bewaargever. De bewaargever dient zelf zorg voor een (aanvullende) verzekering tegen schade aan, diefstal van of verlies van het object door bijvoorbeeld brand, diefstal of (weers)calamiteiten. Bewaarnemer neemt maatregelen ter voorkoming van schade, diefstal of verlies conform artikel 3.2 van deze algemene voorwaarden. Bewaargever verstrekt bewaarnemer op eerste verzoek inzage in de verzekeringspolis.

2.4 – De bewaargever is uitsluitend toegestaan het terrein van bewaarnemer te betreden om het object te brengen of op te halen.

2.5 – De bewaargever stemt, in voorkomende gevallen, ermee in dat de stallingsplek wordt gewijzigd, mits de nieuwe locatie vergelijkbaar is en zich binnen 15km van de bestaande locatie bevindt.

2.6 – De bewaargever maakt eventuele schade aan zijn object kenbaar aan de bewaarnemer.

2.7 – Het is verboden om het stallingsobject te voorzien van beveiliging zoals sloten en/of wielklemmen die het voor de verhuurder onmogelijk maken om het stallingsobject in de stalling te verplaatsen.

2.8 – Bij het ophalen van het object dient de bewaargever het object te controleren op eventuele schade opgelopen tijdens de stallingsperiode en, indien sprake is van schade, dit direct kenbaar te maken aan de bewaarnemer. Wanneer de schade niet direct kenbaar wordt gemaakt, vervalt het recht tot het claimen van schade.

Artikel 3 – Wat zijn de rechten en verplichtingen van bewaarnemer?

3.1 – De bewaarnemer gebruikt de stallingsobjecten niet en geeft de objecten niet bij derden in bewaring of in gebruik.

3.2 – De bewaarnemer neemt de nodige maatregelen ter voorkoming van schade aan, diefstal van of verlies van het object en eventuele toebehoren, die in redelijkheid van hem verlangd kunnen worden.

3.3 – De verhuurder is verplicht elke stallingsobject op het doorgegeven tijdstip in bewaring te nemen het stallingsobject op het doorgegeven tijdstip weer ter beschikking te stellen, mits de aanvraag is gedaan met inachtneming van de minimale verwerkingstijd en overeenkomt met de opgegeven openingstijden. De huurder kan gedurende de overeenkomst het stallingsobject te allen tijde terugnemen van de verhuurder. Daarbij heeft de verhuurder te allen tijde het recht om gebruik te maken van zijn retentierecht indien de verschuldigde stallingskosten niet zijn voldaan.

Artikel 4 – Tussentijdse beëindiging van de bewaarnemingsovereenkomst

4.1 – De bewaargever kan de bewaarnemingsovereenkomst tussentijds beëindigen. Bij tussentijdse beëindiging van de overeenkomst is de bewaarnemer verplicht tot teruggave van het object, met inachtneming van de minimale verwerkingstijd van 2 dagen en de openingstijden van de stalling van bewaarnemer.

4.2 – Bewaargever blijft bij tussentijdse beëindiging van de overeenkomst de totaalprijs over de gehele overeengekomen stallingsperiode aan de bewaarnemer verschuldigd, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.

Artikel 5 – Het einde van de bewaarnemingsovereenkomst

5.1 – Bewaargever bericht bewaarnemer uiterlijk één maand vóór het einde van de overeengekomen stallingsperiode per e-mailbericht of hij de overeenkomst wenst te verlengen, bij gebreke waarvan de overeenkomst onder dezelfde voorwaarden wordt verlengd met een periode gelijk aan de eerder overeengekomen stallingsperiode, doch ten hoogste met een periode van 1 jaar.

5.2 – Indien het object niet wordt opgehaald voor de einddatum van de stallingsperiode, dan wordt de stallingsperiode onder dezelfde voorwaarden verlengd met een periode gelijk aan de eerder overeengekomen stallingsperiode, doch ten hoogste met een periode van 1 jaar.

5.3 – De bewaarnemer is gerechtigd om het totaalbedrag per stallingsperiode te indexeren. Bewaarnemer stelt bewaargever hiervan in kennis minimaal 1 maand voor ingang van de indexatie. Bewaarnemer is gerechtigd prijswijzigingen vanwege overheidsmaatregelen met onmiddellijke ingang door te voeren zonder dat bewaargever daarbij het recht heeft de overeenkomst te ontbinden.

Artikel 6 – Aansprakelijkheid

6.1 – In geval van elke vorm van schade door verlies, diefstal, inbeslagneming of beschadiging van het object treden de bewaarnemer en bewaargever in overleg. De bewaarnemer is slechts aansprakelijk indien de schade rechtstreeks is veroorzaakt doordat de bewaarnemer zich niet heeft gehouden aan zijn zorgvuldigheidsverplichtingen conform artikel 3.2 van deze algemene voorwaarden.

6.2 – In geval van aansprakelijkheid van de bewaarnemer, is deze aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot het bedrag waarvoor zijn aansprakelijkheidsverzekering per schadeveroorzakende gebeurtenis dekking verleent of de dagwaarde van het in bewaring genomen object, indien dit bedrag lager is. Tevens is de aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot de directe schade aan het object, waarbij de bewaarnemer niet aansprakelijk is voor indirecte schade, zoals derving van vakantiegenot.

6.3 – De bewaargever is zelf aansprakelijk voor schade aan het object, welke voortvloeit uit ouderdom of slijtage van het object of enig onderdeel daarvan.

6.4 – De bewaargever is aansprakelijk voor schade die door toedoen van het object of de bewaargever zelf is toegebracht aan (zaken van) de bewaarnemer en/of derden.

6.5 – In geval van overmacht is de bewaarnemer gerechtigd zijn verplichtingen uit de bewaarnemingsovereenkomst op te schorten. Indien deze periode van overmacht langer dan een maand duurt, dan zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder enige verplichting tot vergoeding van schade van de andere partij. Bewaarnemer is op geen enkele wijze aansprakelijk of schadeplichtig, indien bewaargever wegens overmacht niet tijdig kan beschikken over zijn object.

6.6 – Vorderingsrechten en andere bevoegdheden ten aanzien de bewaarnemer vervallen in ieder geval na het verstrijken van 1 jaar vanaf het moment waarop zich het feit heeft voorgedaan dat de gebruiker deze rechten en/of bevoegdheden heeft gegeven.

Artikel 7 – Wijzigingen in de Algemene Voorwaarden

7.1 – De bewaarnemer behoudt zich het recht om de algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen en op bestaande overeenkomsten van toepassing te verklaren.

7.2 – Indien zich een situatie voordoet die niet in deze Algemene Voorwaarden geregeld is, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze Algemene Voorwaarden.
7.3 – Indien een of meerdere artikelen uit deze Algemene Voorwaarden op enig moment op enige grond nietig, vernietigd of anderszins onverbindend is/wordt, dan blijven de overige bepalingen in deze Algemene Voorwaarden volledig van toepassing.

7.4 – Indien de bewaarnemer niet constant een strikte naleving van deze voorwaarden verlangt, heeft dit geen gevolg voor de geldigheid van de toepasselijke artikelen van deze voorwaarden en kan dit geenszins worden begrepen als dat de bewaarnemer het recht verliest of prijsgeeft om nakoming van enige bepaling van deze voorwaarden door bewaargever te verlangen.

Artikel 8 – Geschillen

Op de overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Indien er een geschil tussen partijen ontstaat, proberen partijen eerst onderling tot een wederzijds aanvaardbare oplossing te komen. Geschillen kunnen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde overheidsrechter van het arrondissement Overijssel.